Utbildning Prolonged Exposure


Utbildning Prolonged Exposure (PE) – bedömning och behandling av PTSD – 5 dagar (4 + 1) – start januari 2023

Vad? Utbildning Prolonged Exposure – du kommer att lära dig bedömning av traumareaktioner och behandling av PTSD med PE.

Prolonged Exposure har god vetenskaplig evidens, rekommenderas som förstahandsval i socialstyrelsens nationella riktlinjer, och är mycket effektiv för behandling av många olika patientpopulationer med PTSD. Är PE helt nytt för dig, kan du få en kort introduktion här.

När? 23-26 jan 2023 + 29 maj 2023.

  • 23 jan 10.30-16.30
  • 24-25 jan 9.15-16.00
  • 26 jan 9.15-15.30
  • 29 maj 10.00-16.00

Vi förbehåller rätten att flytta kursen till ett senare datum om genomförande inte är förenligt med Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer.

Var? Kursen hålls fysiskt, i våra egna lokaler i Göteborg, Stigbergsliden 5. Max 12 deltagare – vi håller ett mer personligt format, med gott om utrymme till dialog och diskussion. (Kontakta oss för intresse av utbildning på annan ort) Här hittar du oss på Google Maps!

Hur? Under kursen kommer du att lära dig grunden i bedömning av traumareaktioner och behandling utifrån Prolonged Exposure (PE). Vidare får du verktyg för att hantera utmaningar, hjälpa klienter bryta undvikanden, hantera flashbacks och dissociation, samt ta hand om terapeutens egna känslor. Vi kommer också att gå igenom en del om C-PTSD, gå igenom Därefter träffas vi efter 4 månader för uppföljning och mer praktisk workshop med fokus på handledning kring att hantera utmaningar som dykt upp på vägen.

För vem? Kursen riktar sig till behandlare som vill börja/bli bättre på att behandla PTSD med en av de mest effektiva behandlingarna som finns. Inga förkunskaper inom PE krävs, och du är också välkommen om du har erfarenhet av metoden. Kontakta oss vid oklarheter

Efter utbildningen kommer du ha kunskaper för att bedöma traumareaktioner inkl PTSD, och du kommer att kunna behandla PTSD med hjälp av PE!

Kursledare: Tomas Hylmö är leg psykolog med KBT-inriktning, var med och startade PTSD-centrum i Göteborg 2014, och har stor erfarenhet av behandling av traumatiserade personer.

Tomas Hylmö, kursledare

Kostnad? Pris för kursen 14.500kr + moms

Fika fm + em ingår i kursen.

För anmälan/frågor, kontakta tomas.hylmo@ptsdcentrum.se

Tidigare kursdeltagares omdömen

“Bra med variationen mellan teori och praktik” – kursdeltagare

“Kursen gav det jag behövde. Mycket nöjd, tack.” – kursdeltagare

“Engagerad och ödmjuk utbildare. Bra lokal god stämning” – kursdeltagare

“Jag är nyfiken och redo att starta upp med PE-behandling” – kursdeltagare