Utbildning i bedömning och behandling av PTSD


Ladda hem pdf-fil om utbildningen för utskrift.

Utbildning Prolonged Exposure PE, 4 dagar (3 + 1) hösten 2019

Vad? Grunderna i bedömning av traumareaktioner och behandling av PTSD med PE*

När? 7-9 okt + 2 dec 2019,

Var? Göteborg (Kontakta för intresse av utbildning på annan ort)

Hur? Under kursen kommer du att lära dig grunden i bedömning av traumareaktioner och behandling utifrån Prolonged Exposure (PE). Vidare får du verktyg för att hantera utmaningar, hjälpa klienter bryta undvikanden, hantera flashbacks och dissociation, samt ta hand om terapeutens egna känslor. Vi träffas efter 2 månader för uppföljning och mer praktisk workshop med fokus på att hantera utmaningar som kanske dykt upp på vägen.

För vem? Kursen riktar sig till behandlare som kan grunderna i KBT och vill börja/bli bättre på att behandla PTSD med en av de mest effektiva behandlingarna som finns. Inga förkunskaper inom PE krävs, och du är också välkommen om du har erfarenhet av metoden. Kontakta oss vid oklarheter

Efter utbildningen kommer du ha grundläggande kunskaper för att bedöma traumareaktioner inkl PTSD, och behandla PTSD med hjälp av PE.

Kursledare: Tomas Hylmö är leg psykolog med KBT-inriktning, var med och startade PTSD-centrum i Göteborg 2014, och har stor erfarenhet av behandling av traumatiserade personer.

*Prolonged Exposure har god vetenskaplig evidens, rekommenderas i socialstyrelsens nationella riktlinjer, och är mycket effektiv för behandling av många olika patientpopulationer med PTSD.

Kostnad? Pris för kursen 14.500kr + moms, vid anmälan senast 20 augusti är priset 13.500kr + moms

Vid anmälan av fler än 3 personer får ni 10% rabatt.

För anmälan/frågor, kontakta tomas.hylmo@ptsdcentrum.se