Ny omgång av utbildning i PTSD och Prolonged Exposure PE i Göteborg till hösten 2024


Läs mer om kursen nedan, eller ladda hem ett produktblad för utskrift

Utsikt från takterass vid PTSD Centrum

Vad? Grunderna i bedömning av traumareaktioner och behandling av PTSD med PE. Max 8 deltagare – vi håller ett mer personligt format, med gott om utrymme till dialog och diskussion.

Prolonged Exposure har god vetenskaplig evidens, rekommenderas som förstahandsval i socialstyrelsens nationella riktlinjer, och är mycket effektiv för behandling av många olika patientpopulationer med PTSD.

När? 2024: 3-5 september + uppföljning 13 januari. Kursen ges under kontorstider, och vi återkommer med dessa när kursstart närmar sig. Det brukar vara start kl 10 första dagen. Räkna med att kursen pågår till 16-tiden på eftermiddagarna. Hör av dig om du behöver mer exakta tider redan nu.

Vi förbehåller rätten att flytta kursen till ett senare datum vid händelser som är utanför vår kontroll, så som kursledares sjukdom.

Var? Kursen hålls fysiskt, i våra egna lokaler i Göteborg, Stigbergsliden 5. (Kontakta oss för intresse av utbildning på annan ort)

Hur? Under kursen kommer du att lära dig grunden i bedömning av traumareaktioner och behandling utifrån Prolonged Exposure (PE). Vidare får du verktyg för att hantera utmaningar, hjälpa klienter bryta undvikanden, hantera flashbacks och dissociation, samt ta hand om terapeutens egna känslor. Vi träffas efter några månader för uppföljning och mer praktisk workshop med fokus på handledning kring att hantera utmaningar som dykt upp på vägen.

För vem? Kursen riktar sig till behandlare som vill börja/bli bättre på att behandla PTSD med en av de mest effektiva behandlingarna som finns. Inga förkunskaper inom PE krävs, och du är också välkommen om du har erfarenhet av metoden. För att tillgodogöra dig kursen till fullo är det bra om du har grundläggande kunskaper inom KBT, och exempelvis förstår koncept som exponering och negativ förstärkning. Du behöver inte ha formella meriter. Kontakta oss vid oklarheter!

Efter utbildningen kommer du ha kunskaper för att bedöma traumareaktioner inkl PTSD, och behandla PTSD med hjälp av PE.

Kursledare: Tomas Hylmö är leg psykolog med KBT-inriktning, var med och startade PTSD-centrum i Göteborg 2014, och har stor erfarenhet av behandling av traumatiserade personer.

Kostnad? Pris för kursen 14.900kr + moms.